חובות כבדים – איך הם נצברים וכיצד ניתן להתמודד?

צביקה הופמן הוצאה לפועל, פשיטת רגל 0 תגובות

נכון לסוף שנת 2017, רשומים במערכת ההוצאה לפועל 665 אלף חייבים שכנגדם מתנהלים 2.4 מיליון תיקי הוצאה לפועל. היקף התופעה הזו מעיד על כך שמדובר בבעיה לאומית שכמעט כל ישראלי עשוי למצוא את עצמו נקלע אליה. הנתונים מראים כי חובות כבדים נצברים בעקבות כמה גורמי סיכון עיקריים ועל אף הקשיים הרבים, ישנן דרכים חוקיות להתמודד עם חובות אלה ואפילו להתאושש כלכלית ולפתוח בדף חדש.

איך ניתן להישמר מפני שקיעה בחובות כבדים? ואם כבר נקלעתם לחוב שכזה, כיצד רצוי להתמודד עימו? ריכזנו עבורכם כמה נקודות חשובות.

 

העסק שלך נקלע לחובות? יכול להיות שגם אתה זכאי ל״תספורת״-בדוק עוד היום זכאותך למחיקה של עד 70% מחובות העסק

כיצד ניתן להימנע מהצטברות חובות כבדים?

 

הניסיון מלמד שלא תמיד ניתן להימנע מהיקלעות לחוב. אך, לרוב, ניתן להימנע מהצטברות של חובות לכדי חובות כבדים ומהיגררות להליכי הוצאה לפועל, עיקולים, הגבלות או הליכים משפטיים אחרים שעלולים לסבך אתכם אפילו יותר. ראשית, רכישת כלים להתנהלות כלכלית נבונה בימינו היא הכרחית ומועילה והיא מוכיחה את עצמה הן בניהול משק הבית והן בניהול עסק.

אנו פועלים להטמיע כלים שכאלה אצל כל חייב שמגיע אלינו. אבל, גם אם כבר נקלעתם לחוב, חשוב ביותר לפנות לסיוע במהרה ולא להמתין לשקיעה בחובות נוספים. כאשר חובות מטופלים בזמן, בצורה מקצועית ועם תוכנית פעולה מפורטת ויסודית, תוכלו להשיג הסדרי חוב נוחים מול בנקים או נושים אחרים, להוביל את העסק או הבית להתאוששות, ולמנוע הידרדרות נוספת של המצב.

הפתרונות הקיימים להתמודדות עם חובות כבדים

 

פשיטת רגל וקבלת צו הפטר

הכרה בחייב כפושט רגל משמעה שהאמצעים העומדים לרשותו לא מאפשרים לו לפרוע את חובו או חובותיו כלפי הנושים שלו. זוהי הכרזה הנעשית על ידי בית המשפט, לאחר שבמסגרת ההליך – נבחנו לעומק יכולתו הכלכלית ונסיבות יצירת החוב, ניתנה לנושיו הזדמנות להגיש תביעות חוב ומוצו הדרכים לפרוע את החוב.

בהנחה שההליך התנהל כמצופה, בסיומו תוכלו לקבל צו ההפטר, אשר יפטור אתכם מהחובות הקודמים ויאפשר לכם התחלה חדשה מבחינה כלכלית. במהלך הליך פשיטת הרגל תוכלו לקבל צו עיכוב הליכים על כלל ההליכים האחרים המתנהלים כנגדכם ובכך לאפשר לכם לרכז את מאמציכם בהליך אחד מוסדר.

קבלת צו הפטר ללא הליך פשיטת רגל- הסדר נושים לפי סעיף 19א

מדובר בהליך עתיר יתרונות, מאחר שהוא מאפשר לחייב להימנע מנקיטת הליכי פשיטת רגל ולהגיע להסדר נושים וקבלת הפטר באופן קצר, מהיר, ויעיל הרבה יותר מאשר במסגרת הליכי הפש"ר המלאים. בדרך זו החייב נכנס להליך מבוקר ע"י בית משפט של הסדר נושים, וכן נמנע מהכרזתו כפושט רגל, הליך זה מאפשר לחייב לחיות בכבוד תחת הגנותיו המלאות של הליך פשיטת הרגל מבלי שיוכרז ככזה. הליך זה הינו פתרון מעולה לחייבים אשר יעמדו בתשלום הסדר החוב שיקבע על ידי בית משפט ו/או בהסכמות שאליהן יגיעו משרד עו"ד המייצג את החייב אל מול בית משפט ו/או המנהל המיוחד.

איחוד תיקי הוצאה לפועל

איחוד תיקי הוצאה לפועל מביא לכך שכנגד החייב ינוהל תיק אחד המאגד תחתיו את התיקים המנוהלים כנגדו ויוצר הסדר תשלומים אחד. כחייבים, תשלמו במסגרת איחוד התיקים סכום חודשי קבוע אחד לתיק האיחוד, החלוקה הפנימית בין הזוכים נעשית על ידי לשכת ההוצאה לפועל. לצורך קביעת סכום התשלום החודשי יהיה עליכם לעבור חקירת יכולת מקיפה שעל בסיסה יקבע צו התשלומים. 

הסדר חוב עם הבנק

בניגוד למה שמקובל לחשוב, במסגרת ניהול משא ומתן מקצועי, הגעה להסדר חוב הוגן מול הבנקים בהחלט אפשרית. נקיטה בהליכים משפטיים כנגדכם תעלה לבנק כסף רב ועלולה להימשך שנים מבלי שהבנק יראה את כספי החוב. ולכן, האינטרס להגיע להסדר חוב, הוא אינטרס משותף של שני הצדדים. לרוב, משא ומתן איכותי מצידכם כלקוחות בעלי חוב יוביל להסדר חוב אשר יכלול הסמכה על צמצום מסוים של גובה החוב וכן פריסת תשלומים נוחה עם ריבית מוסכמת. כל אלה יאפשרו גם את הסרת חרב הסנקציות התלויה מעל ראשכם כחייבים, בכפוף לעמידה בתנאי ההסדר.

 

משרד הופמן רוז הוא בעל ניסיון רב ומוצלח במתן ייעוץ וליווי מקצועי לחייבים.

יש לך חוב? יש לנו מה להציע! פנה עוד היום לפגישת ייעוץ חינם.

 

על המחבר

צביקה הופמן

לאחר סיום לימודיו לתואר ראשון במשפטים (LL.M) בקריה האקדמית אונו, התמחה צביקה בתחומי המשפט האזרחי – הוצאה לפועל, נזיקין, תעבורה ועוד. עו"ד הופמן חבר מן המניין בלשכת עורכי הדין בישראל. צביקה דובר עברית ואנגלית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *