מהו הפטר מותנה בפשיטת רגל?

צביקה הופמן הוצאה לפועל, פשיטת רגל 2 תגובות

הפטר מותנה בפשיטת רגל

כאשר חייב פונה להליך פשיטת רגל, השאיפה בכלל היא לסיים את ההליך בקבלת צו הפטר. צו ההפטר נועד בסופו של דבר למחוק את החובות הקודמים של החייב ובכך לאפשר לו התחלה חדשה מבחינה כלכלית. בנוסף, הצו נותן לפושט הרגל גם הגנה מפני תביעות או הליכים בנוגע לחובות שהופטרו. זהו כמובן המצב האידיאלי מבחינת סיום ההליך אך לא פעם צו ההפטר ניתן בכפוף לתנאים שקובע בית המשפט, צו הפטר שכזה מכונה הפטר מותנה. עמידה בתנאי ההסדר המותנה אמורה להוביל בסוף הדרך אל ההפטר החלוט המיוחל.

מהי המשמעות של הפטר מותנה?

הפטר מותנה הוא צו שבמסגרתו בית המשפט מתנה את קבלת ההפטר החלוט והסופי בעמידה בתנאים מסוימים מצידו של החייב. לרוב, מדובר בעמידה בצו תשלומים לנושים בפריסה על פני תקופה קבועה. בית המשפט יוכל לפרוס את התשלומים עד ארבע שנים מיום מתן הצו ובמקרים מיוחדים עשויה להיקבע תקופה ארוכה יותר. במצב שבו בית המשפט נתן צו הפטר המותנה בעמידה בצו תשלומים, על החייב יחולו במהלך התקופה הזו כלל ההגבלות החלות על חייב בהליך פשיטת רגל.

מהו ההבדל בין הפטר חלוט להפטר מותנה?

צו הפטר חלוט מבשר על סיומו של הליך פשיטת הרגל. זהו הצו המיוחל, הפוטר באופן סופי את החייב מהחובות בני ההפטר ואחריו הוא יוכל להתחיל בדרך חדשה. ההפטר המותנה אינו מסיים את הליך פשיטת הרגל וכל עוד לא התמלאו התנאים הקבועים בצו ההפטר המותנה, הליך פשיטת הרגל מוסיף להתקיים. כאשר ימולאו התנאים הקבועים בצו, ההפטר יהפוך מהפטר מותנה להפטר חלוט, על כל המשתמע מכך.

במה שונה הפטר מותנה מהפטר חלקי?

צו הפטר חלקי עשוי להינתן במקרים בהם חלק מהחובות של החייב בהליך פשיטת הרגל הם חובות שאין מקום להעניק עליהם פטור. לדוגמה, חובות שבהיווצרם נהג החייב שלא בתום לב. חובות אלה לא יכללו בהפטר שינתן בסוף ההליך ולכן רק חלק מחובות החייב יופטרו. הליך שכזה יסתיים במתן הפטר חלקי שבמסגרתו בית המשפט יקבע אילו חובות מופטרים ואילו לא. מבחינת סופיות ההליך, הפטר חלקי מסמן את סיומו של הליך פשיטת הרגל, בדומה להפטר חלוט ובשונה מהפטר מותנה. חובות המופטרים על תנאי – כפי שקורה במסגרת הפטר מותנה – הם חובות בני הפטר, שהחייב נהג לגביהם בתום לב ולכן יש להם את הפוטנציאל להפוך בהמשך לחובות שיופטרו באופן חלוט וסופי.

מה צריך לעשות כדי להפוך את ההפטר המותנה להפטר חלוט?

במהלך תקופת צו ההפטר המותנה התנהגותו של החייב נבחנת על ידי הנאמן בהליך ועל ידי בית המשפט. התנהלות מסודרת, שקופה ותמת לב וכמובן עמידה בתנאים שנקבעו בצו היא שתוביל בסופו של התהליך לקבלת ההפטר החלוט ולסיום ההליך. חשוב לדעת שאי עמידה בתנאים הקבועים בצו עלולה להוביל את בית המשפט לבטל את צו ההפטר, הן מיוזמתו והן לבקשתם של הנאמן, הכונס הרשמי או הנושים בהליך.

מעוניין לקבל הפטר חלוט בהליך פשיטת רגל? המומחים שלנו במשרד הופמן רוז יודעים איך לעשות את זה.

לפגישת ייעוץ חינם השאר פרטים או חייג 08-999-9050.

על המחבר

צביקה הופמן

לאחר סיום לימודיו לתואר ראשון במשפטים (LL.M) בקריה האקדמית אונו, התמחה צביקה בתחומי המשפט האזרחי – הוצאה לפועל, נזיקין, תעבורה ועוד. עו"ד הופמן חבר מן המניין בלשכת עורכי הדין בישראל. צביקה דובר עברית ואנגלית.

2 תגובות על “מהו הפטר מותנה בפשיטת רגל?”

  1. ברק זרח

    בוקר טוב אני בפשיטת רגל בית משפט קבע לי פשיטת רגל היה לי עורך דין מהמדינה וניקבע לי לשלם כל חודש 1200 שקל במהלך 4.5 שנים וזה תוקע וחונק אותי האם יש מה לעשות בנידון? ואין לי נכסים חיסכון כסף כלום איך תאכלו לעזור לי?

    1. צביקה הופמן

      יש לבחון את נסיבות המקרה ובהתאם נוכל לענות לך.
      אנא השאר מס' פלאפון ונציג ממשרדנו ישוב אליך בהקדם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *